The Knux Zijn Geen Hipsters (Maar Wie Wel?)

11 04 2008

The Knux willen graag duidelijk hebben dat ze geen ‘hipster rap’ zijn, zo vertelden ze aan de camera voor MTV. Wat precies ‘hipster rap’ is, daar is de jury nog niet over uit, maar het wordt vaak niet als ‘real’ of ‘straat’ gezien. Meestal vallen onder die term acts die door bloggers opgepikt worden en hype genereren, lievelingen van serieuze pretentieuze media die nog niet bij het grote publiek zijn doorgebroken en niet exact in het stereotype rapper plaatje passen. Het heeft uit de mond van sommigen ook een wat negatieve bijklank van ‘trendy figuur met all shine and no substance‘.

Tja. Een dergelijk label kan je veel hype geven maar je ook een uiteindelijke echte doorbraak kosten. Het is een door journalisten verzonnen term die door vrijwel iedere artiest die het opgeplakt krijgt afgewezen wordt. Mickey Factz reageerde op commentaar van op NahRight.com zelfs in een verse; “Should I be classified as Hipster Rap…Nah, right?”. Kidz In The Hall reageerde niet veel anders.

Wat ‘hipster rap’ ook is en of The Knux er onder vallen is wat mij betreft ook niet belangrijk. Capuccino is gewoon een dope track. Het zou alleen jammer zijn als een veelbelovende nieuwe act op basis van hun allereerste single al in een hokje geduwd wordt.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

18 05 2013
Womens undress their Outfits Away

Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 5! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: