‘Nieuwe Info’ Rond De Aanslag Op 2Pac

17 03 2008

Big & Pac in betere tijden

Deze maandag zou er onthullende nieuwe info omtrent de aanslag op 2pac in New York onthuld worden. Het gaat hierbij om de beschieting van 2pac bij de Quad City Studios die de aanleiding zou zijn voor de breuk tussen Tupac Shakur en Biggie en resulteerde in de vete met de bekende tragische ontknoping. Zo is het althans aangekondigd door de
LA Times wiens reporter Chuck Phillips wederom in de zaak is gedoken en die van alles ontdekt schijnt te hebben. Puff Daddy zou volgens hem van te voren hebben geweten van de overval bij de studio maar dacht dat het bij een paar klappen zou blijven en dat er niet geschoten zou worden.

Tja. Dat klinkt niet heel nieuw en het is ook niet onmogelijk maar de reporter die het brengt is ondertussen zelf zo’n groot deel van de mythe geworden dat het zijn betrouwbaarheid hierin niet ten goede komt. Het gaat hier namelijk om diezelfde LA Times die het doofpot schandaal rond de LAPD en hun betrokkenheid bij de moord op BIG tegensprak nadat het onthuld werd door hun eigen verslaggevers. Degene die dat deed? Wederom Chuck Phillips. Dezelfde Pulitzer-prijs winnende Chuck Phillips die met het (vijf dagen later volledig vals blijkende) bewijs van BIG’s prijs op het hoofd van 2Pac op de proppen kwam. En dezelfde Chuck Phillips die in het onderzoek van Rolling Stone naar de moord op Biggie naar voren komt als iemand die om de haverklap tegenstrijdige verhalen in deze zaak naar buiten brengt, en voor een krant schrijft die opvallend soft is voor de destijds verre van schone LAPD. Een onderzoek dat zij op hun beurt overigens ook weer in twijfel trekken. Een nogal summier antwoord voor een krant die inmiddels zelf een grote rol in het verhaal is gaan spelen.

Of we er ooit achter gaan komen wat er precies gebeurd is blijft twijfelachtig, en verschillende theorieën en verhalen zullen nog wel jarenlang op blijven duiken. Maar het kan in ieder geval nooit kwaad na te gaan uit welke bronnen die verhalen komen.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

27 03 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: