Het Verdikt Brengt Frit-Hop Met Flavour!

18 02 2008

Het Verdikt is een monsterverbond van Vlaamse mc’s dat in de startblokken staat om het debuutalbum Blaaz ‘m op! te lanceren. De leden zijn allemaal al tijden actief in de Belgische HipHop (‘Frit-Hop’ in hun woorden) in groepen als St Andries MC’s (Scale), Rijmtechniekers (Prevster en Xspans), Zown (Nupstr) en Phillibustas (WIM) maar Het Verdikt is pas in het begin van 2006 ontstaan. De leden zijn verspreid over heel Vlaanderen maar komen elkaar meermaals tegen in de studio van de godfather van de Vlaamse HipHop Pita (spitte bij ABN en Nest en producer van vele tracks) en besluiten samen een overkoepelende crew te vormen. De demo levert niet alleen een platendeal op, Pita start er een compleet nieuw label voor; Show-Arma Records. Een videoreportage van de opnameweek is hier te zien.

Het is te hopen dat de opmars ook doorstoot naar de Nederlandse podia, met de complete liveband Licht Mentaal achter hen op het podium moeten de heren toch wel enkele zomerfestivals in beweging kunnen brengen (letten de dames en heren programmeurs op?). De Vlaamse tongval kan hierbij geen probleem meer zijn, Flip Kowlier lukt het ook met een zelfs voor veel Belgen compleet onverstaanbaar dialect en bovendien flowt het als een tierelier. De stroom aan Randstad-dialecten in de Nederlandse HipHop lijkt overigens ook voor niemand problematisch te zijn dus waarom een zachte G wel?

Blaaz ‘m op! is te krijgen bij de betere platenboer en te downloaden via iTunes. Een gratis promo-mixtape van 55 minuten met diverse blends, remixes en exclusives vind je hier:

DOWNLOAD: Het Verdikt – Promo Mixtape

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: