GPNL Halve Finale In Zwolle

29 09 2007

GPNL, HOPPA!

Vrijdagavond was het dan zover, de halve finale van de Grote Prijs van Nederland in Hedon, Zwolle. Wat opviel is dat Zwolle blijkbaar mensen van buiten de stad bij hun concertzaal wil weren. De erg grondige security zorgde voor lange rijen en de door het publiek veelvuldig meegenomen zakjes wiet moesten terug de auto in waardoor veel mensen twee keer de rij in moesten en deze dus nog langer werd. Teruggekomen bij de auto bleken vele mensen dan 50 euri lichter te zijn d.m.v. parkeerbonnen. De Gemeente Zwolle vind het blijkbaar grappig om buiten winkeltijden, bij een concertzaal, heffingen te vragen. Iets dat je in de randstad misschien niet zou verbazen maar getuige de vele boetes die mensen kregen hier wel. Einde van de zure intro, over naar de avond.

Zo Moeilijk
Slachtoffer van de lange rijen waren de Nijmegenaren van Zo Moeilijk, terwijl zij de tent probeerden te rocken was de zal nog niet eens halfvol en stonden veel mensen nog buiten. Desalniettemin storten ze zich er met veel energie in maar die sloeg helaas alleen over op het meegenomen thuispubliek. Het geluid was hier nogal overstuurd wat de verstaanbaarheid niet ten goede kwam maar de valse start was niet aan de inzet van Nosa en Rosco te wijten.

Ganza
Deze Rotterdammer had daarentegen geen enkele moeite zijn strakke en melodieuze Engelstalige flows duidelijk de zaal in te slingeren, de verstaanbaarheid was een factor waar je aan kon merken dat hij al langer meedraait in de Nederlandse scene. Helaas lukte het hem nauwelijks over de taalbarriere heen te klimmen en het publiek te bereiken, erg jammer want zijn tracks waren zeker niet mis.

Heinek’n
Straatrap pur sang. Het zuidelijke Rick Ross trucje om niet te rijmen maar gewoon twee keer hetzelfde woord te gebruiken kwam verschillende keren langs en gekoppeld aan de onderwerpen en clubby beats kreeg je het idee naar een Nederlandstalige, sympathieke variant van Young Jeezy te kijken. Geen lyrische hoogvlieger maar de verkoop van zijn nieuwe mixtape Te Hard Voor TV Deel 2 zal ongetwijfeld lekker lopen.

Skenkie
De man die kwam om het zieke zuiden te vertegenwoordigen. Onvervalste boombap van iemand die zijn grote liefde voor HipHop niet onder stoelen of banken steekt, en niet alleen voor het gedeelte van de mc. Tijdens Skenkie z’n set deden B-boys hun ding en was er voldoende ruimte voor DJ Radjie om shine te krijgen met een sterke beatjuggle van Run DMC’s Peter Piper. Vooral Skenkie’s track als eerbetoon aan overleden emcees was sterk. Een onderwerp dat al snel in lijkenpikkend gedweep uitmond maar Skenkie blijft daar ver vandaan door juist die praktijken aan te vallen. Lekker oldschool HipHop showtje!

Dio
De opkomst van de avond. Geluiden van security die Dio naar het podium zouden begeleiden alsof het een raketlancering in Houston is gaan over in het aftellen waarna Dio met mechanische klanken als robot binnenstapt. Indrukwekkende opkomst die overgaat in een show waar het zelfvertrouwen vanaf spat, zoals je van iemand mag verwachten die net een grote hit op radio en TV heeft. Dom, Lomp en Famous werd dan ook goed ontvangen maar ook de eigen, onbekendere tracks vielen in goede aarde door de overtuigde performance. Dio is een geboren showman.

Kleine Jay
Degene waar we natuurlijk voor gekomen waren en die het stemmuntje weer verdiende. Cartes en Jay zweepten het publiek moeiteloos op en hoewel na het afroepen van de aanwezige steden bleek dat het Amsterdamse publiek al naar buiten was kregen de mensen die gebleven waren een levendige show. Variatie was er voldoende en zelfs een gloednieuwe track kreeg zijn premiere (hier te downloaden overigens; Kleine Jay – Entertainer). Een verasing was het gedeelte van de show dat opgedragen was aan zijn zoontje. Het deed de haren op je arm overeind staan en was doordrenkt van oprechte pijn en emotie. Kleine Jay had de blues en zorgde daarmee voor kippevel. Toen de uitsmijter van de set eruit kwam werd het ‘HOPPA!’ luidkeels meegebruld.

Conclusie: Minpuntje voor het gemeentebestuur van Zwolle en de paar mensen die alleen maar kwamen om ‘hun’ act te checken en de rest niet eens keken, maar al met al een leuk avondje HipHop met Dio en Kleine Jay als uitschieters. Zij gingen dan ook terecht door (Dio met de publieksprijs, Jay door de jury maar zat Dio op de hielen met de stemmen) samen met Skenkie en Ganza. Dat kan dus wel eens een interessante finale worden op 8 december, op naar Paradiso!

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

1 10 2007
Bufo

Heuj dat is mooi nieuws op de valreep, en een mooie belofte voor een goed feestje eind dit jaar. Groeten uit Dubizzle en tot vant weekend he!

27 04 2013
www.picowiki.com

I always emailed this weblog post page to all my friends, as if like to
read it next my contacts will too.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: