De Volgende Post Is Mede Mogelijk Gemaakt Door…

25 09 2007

Rauwe foto van Cube en z'n blikje bier.

Rappers en commercials… Het blijft een vreemde combinatie. In een cultuur waar zoveel waarde wordt gehecht aan ‘keeping it real’ en ghostwriters angstvallig in de schaduw worden gehouden, waar het in twijfel trekken van het waarheidsgehalte van iemand zijn teksten al snel als belediging wordt gezien, iets aanprijzen tegen betaling. Daar zou je als reclamemaker snel bot moeten vangen toch?

Dat valt dus wel weer mee. Voor een leuke zakcent hebben diverse grootheden zich in de jaren ’90 voor het promotiekarretje van verschillende merken laten spannen. Vooral biermerk St. Ides profileerde zich in die tijd volledig als het HipHopbiertje bij uitstek, de Opposites en Cartes & Kleine Jay zijn dus niet de eersten die pils aan de man bengen. Verstandige mensen nemen reclame consequent met een grote korrel zout en al helemaal wanneer er bekende personen voor ingeschakeld zijn, maar er zijn toch een aantal juweeltjes uit voortgekomen die niet alleen je dorst maar ook je lust naar de betere boombap opwekken. Recht uit de golden era:

Notorious B.I.G. – St. Ides commercial • In de openingszinnen van Dreams sipte Biggie nog een Becks maar van St. Ides was hij ook niet vies.

2Pac & Snoop – St. Ides commercial • De twee iconen van Death Row hadden nog genoeg te vieren in de hoogtijdagen.

King Tee – St. Ides commercial • West Coast legende King Tee is niet voor niets de godfather van de Likwit Crew.

Ice Cube & Geto Boys – St. Ides commercial • Ice Cube was zo’n beetje de mascotte van St. Ides en haalde in deze spot de Geto Boys erbij.

Ice Cube – St. Ides commercialOnce again it’s on…

Pete Rock & CL Smooth – Sprite commercial • Pete Rock & CL Smooth hielden het alchoholvrij. Eeuwig zonde dat ze later niet meer door één deur konden want wat een relaxte muziek maakten ze als duo.

Goodie Mobb, Fat Joe, Common, Mack 10 & Afrika Bambataa – Voltron Sprite commercialHet absolute klapstuk(!) In deze combinatie van beelden uit de originele Voltron tekenfilm met nieuwe animatie en live action vormen Goodie Mobb, Fat Joe, Common, Mack 10 en Afrika Bambataa samen de megarobot Voltron om Zarkon, de intergalactische playa-hater te verslaan. Wat wil je nog meer? Het mag dan wel een reclamespot voor Sprite zijn, het is HipHop erfgoed!

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: