De La Soul Gaat Los In De Groene Engel

22 05 2007

Maurice Tonies

Foto door Maurice Tonies

De twijfel bleef bijna tot het laatste moment; De La in de Engel? Dat kan toch helemaal niet? Eerder werd al bekend dat Prince Paul toch niet zou meekomen en toen op de avond zelf bleek dat ook Dres van Black Sheep nergens te bekennen was dreigde er even een droom voor de Osse hiphop-liefhebbers in duigen te vallen. Maar nadat voorprogramma KGV al voor een prettige verrassing zorgde voor vele aanwezigen, in tegenstelling tot de aangekondigde (maar niet verschenen) Wudstik, bleek het toch echt zo te zijn. Op een zondagavond om 21:30 stonden Plug 1, 2, en 3, beter bekend als Posdnous, Trugoy en Maseo, en nog beter bekend als De La Soul, op de Osse planken.

Maseo nam plaats achter de draaitafels (Nou ja, de iDJ decks waarvan de software eerst nog even haperde, dat werd overigens snel opgelost door de track een maatje verder in te starten) en plug 1 kwam spittend het podium op lopen. Daarna kwam uiteraard de verse van plug 2 die op dezelfde manier op kwam en ook op een enthousiast onthaal kon rekenen.

Vervolgens werd het publiek op een flinke set getrakteerd die alle albums langs ging en nergens inkakte. Posdnous had er zoveel lol in dat hij midden in een verse vrolijk het podium afstapte en al rappende een rondje door de zaal ging maken. Maseo kwam regelmatig achter de decks vandaan voor Biz Markie-achtige ondersteuning en zijn maniakale lach die inmiddels internationaal bekend is van de Gorillaz track ‘Feel Good Inc’ klonk met regelmaat. Pos rapte een aantal tracks onverwacht in een soort ragga-toasting performance die bij de overige leden voor enorme hilariteit zorgde, en hij bracht het met zoveel plezier dat ook het publiek er de lol zeker van inzag. De in de hiphop verplichte ‘call and response’ stukjes werden luidkeels meegeschreeuwd en de sfeer zat er goed in. Wel duurde het even voor er in het publiek iemand gevonden was die het juiste antwoord wist op de vraag welke dag het was. Hoewel het ’n zondag was was er natuurlijk maar één juist antwoord; It’s saturday, saturday, saturdahahahay!!! Toen de beat van ‘A Rollerskating Jam Named Saturday’ werd ingestart begreep de hele zaal het en ging volledig uit zijn dak. Ook de herinterpreatatie van Stakes Is High (nadat het origineel met de briljante Dilla beat al was gedaan) op een James Brown break viel in goede aarde.

Bij De La Soul geen ‘thug’ poses of studio gangster gedrag, hier stond een groep die goed op elkaar ingespeeld is, kan vertrouwen op jarenlange ervaring, en het belangrijkste nog, LOL durft te hebben op het podium. Plezier in het optreden dat al snel op het publiek overslaat, dat overigens in grote getalen naar de bijna uitverkochte zaal was gekomen. Hier kunnen veel hiphop acts die te druk zijn met hun imago hooghouden om van het optreden te genieten een voorbeeld aan nemen. Wat ook hoop voor de toekomst gaf was dat het publiek eens niet volledig uit oude rotten bestond, vooraan stonden een aantal jongens die ten tijde van 3 Feet High & Rising niet meer dan een twinkeling in hun vaders ogen waren. 

Dit was zondermeer een van de beste hiphop-shows die Oss ooit gezien heeft, en eigenlijk sowieso een van leukste hiphop-shows die ik in tijden gezien heb. Stakes waren High voor de Groene Engel, maar De La Soul maakte het helemaal waar.

Foto’s 

De La's Maseo en uw verslaggever Pos op het podium Trugoy heeft er lol in. 

Klik op de thumbnails om de foto groter te zien (Foto’s door Maurice Tonies).

Advertenties

Acties

Informatie

One response

22 05 2007
Carmen

Jammer dat ik het heb moeten missen.
Klinkt in ieder geval dat de fans weer waar voor hun geld hebben gekregen.
De la still rocks !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: