Buma Stemra Onder Vuur

21 05 2007

Bijna anderhalf jaar geleden beloofde de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, op Noorderslag 2006, muzikanten en componisten meer zeggenschap over hun eigen werk te verlenen. Tot op heden is Buma/Stemra deze belofte nog altijd niet nagekomen. Tijd voor een herinnering aan deze belofte in de vorm van een online petitie, gestart door online muziekplatforms Lopend Vuur, Simuze, MusicFromNL en indielabel RaRa Records.

Als lid van Buma/Stemra ben je verplicht je exploitatierechten volledig en exclusief over te dragen aan Buma/Stemra. Aangezien Buma/Stemra een wettelijk monopolie heeft op het beheren van auteursrecht voor muziek, laat dit weinig keus over aan de artiesten die de door muziekgebruikers aan Buma/Stemra betaalde gelden willen kunnen ontvangen. “Het is een kwestie van slikken of stikken. Met name voor relatief onbekende muzikanten is het zo erg moeilijk om aandacht te krijgen voor hun muziek.”, Aldus Ard Boer, één van de initiatiefnemers van de petitie.

Meer info en de online petitie vind je hier.

UPDATE: De Flash player is niet meer. Buma Stemra vind het normaal om minstens € 371,28 in rekening te brengen aan mensen die er € 0,- mee verdienen en puur uit liefde voor muziek online radio aanbieden. Live luisteren kan nog wel.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

20 06 2007
DJ Premier - Live From HeadQuarterz « WildStyle

[…] radio mag dan online gedeeltelijk verbannen van het web zijn door the man, DJ Premier stapt juist de ring in (en heeft zijn zaakjes legaal gezien vast […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: