Bufo vs the State

26 03 2007

Vroeger kreeg je een barkruk tegen je hoofd geslagen door Sugacane als je wack was, tegenwoordig krijg je een contract onder je neus geschoven door ome Kees.

Om maar met de deur in huis te vallen: in het halve decennium waarin ik muziekrecensies schrijf is De Lastigste bij verre het meest waardeloze wanproduct dat ik gehoord heb. Nina, een jongedame uit de Bijlmer, heeft alles in haar om de microfoon op veilige afstand van haar stembanden te houden. Nina heeft een zwalkende manier van rappen, haar stem lijkt bijna over te slaan tijdens het praten als een verlegen middelbareschoolmeisje die een spreekbeurt voor de klas moet houden. Nina heeft de flow van een dijk: alles wat enigszins op flow lijkt, breekt acuut kapot. De onderwerpen die Nina aanhaalt zijn zo saai en belachelijk dat ik niet eens een snijdende vergelijking kan maken omdat ik me niks voor de geest kan halen dat zo stom is als de onderwerpen waar Nina over rapt. Aan de andere kant, als ik een dergelijk gebrek aan talent zou hebben zou ik misschien ook wel over schoenen gaan rappen.

De laatste zin van de bovenstaande alinea zou echter alleen van toepassing zijn als iemand genoeg crack rookt om mij een platencontract te geven. En schijnbaar heeft Kees de Koning zelfs genoeg crack gerookt om Nina een deal te geven. Dus Kees, ik stel voor dat je na het lezen van dit artikel even contact met me opneemt via http://www.hiphopinjesmoel.com en dan gaan we even rond de tafel zitten om tot een overeenstemming te komen. Als je er een extra zak geld bijgeeft dan wil ik zelfs wel een glitterpak aantrekken en wat stomme dansjes doen.

Ik weet niet op wie ik nou pissig moet zijn, Nina omdat ze zo slecht is of de mensen die haar de mogelijkheid gegeven hebben om haar muziek op een nationaal platform uit te brengen. Ik weet wel dat ik deze plaat echt nooit meer wil zien horen of ruiken. Jezelf oprecht vermaken tijdens het luisteren van De Lastigste is hetzelfde als vingeren tijdens een jostibandconcert omdat je die jongens zo sexy vindt: dan is er iets heel goed mis met je.

http://hiphopinjesmoel.com/audioreviews/2255

kapow!

Advertenties

Acties

Informatie

One response

27 03 2007
J to the A.A.P.

Dus Bufo vond het geen leuke plaat? En is ook niet makkelijk monddood te maken blijkt wel, damn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: