“I’d Rather Be Mouth-Fucked By Nazis, Unconscious!”

12 03 2007

You're Signed To Rawkus?Nee, deze titel is geen goedkope truc om meer hits op deze site te krijgen (alsof mensen die pr0n zoeken hier blijven hangen) maar een quote van El-P. Deze zin rijmde hij op “You’re signed to Rawkus?” op een van de tracks van zijn solo-debuut Fantastic Damage. Dat de verhoudingen tussen de Def Jux voorman en zijn oude, inmiddels opnieuw opgestarte label Rawkus nog niet verbeterd zijn mag blijken uit de gebeurtenissen die volgden nadat El-Producto een foto van zichzelf met band en Diddy online zette. Lees het hele media circus over en weer hier.

Hoewel de toestand behoorlijk uit proportie is geblazen door beide partijen zijn de voorbeelden die Rawkus noemt van artiesten die het zo ontzettend geholpen heeft ietwat vreemd; Talib Kweli heeft zich de laatste jaren weinig positief over hen uitgelaten, Pharoahe Monch moest in staking om het label te kunnen verlaten (en die grootste hit waar ze het over hebben leverde hem een rechtzaak wegens een niet geclearde sample op) en met koeienletters “Big L went GOLD!” neerzetten is ook wat wrang aangezien dat na zijn dood was. De emoties van El-P’s kant lijken oprecht maar de commotie zal hem een week voor de release van zijn nieuwe album ook geen windeieren leggen. E-Beef in 2007 blijft vermoeiend.

Nu het toch (zijdelings) over Puffy gaat, hij host de mixtape die Mick Boogie maakte ter nagedachtenis aan Biggie. Die postume releases met al dat mash-up en remix werk maken over het algemeen nogal wantrouwend en dat doet deze tracklist ook. Maar Mick Boogie heeft in het verleden dope tapes gemaakt dus ik wil hem het voordeel van de twijfel wel geven (en erger dan Biggie Duets kan toch haast niet?).

Mick Boogie -Unbelievable: A Tribute To Biggie Smalls

Over Biggie Smalls gesproken; WildStyle Radio liet zijn tiende sterfdag ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Het tweed uur staat geheel in zijn teken met freestyles, live optredens, features en onuitgebracht materiaal van the black Frank White, veel uit de periode voor zijn eerste album. Het eerste uur is natuurlijk ook de moeite waard met een ‘Weetje van de Week’ over en muziek van Kool G Rap, naast tracks van Beanie Siegel, Slick Rick, Talib Kweli, Trife Da God en vele anderen, en een speciaal Candlelight moment voor een THC-fan…

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: