“The Greatest Rapper Of All Time Died On March 9th”

9 03 2007

Video hierboven: Biggie freestyle op straat in zijn buurt, Bedford-Stuyvesant in Brooklyn.

Vandaag is het 10 jaar geleden dat Biggie overleed aan de gevolgen van een aanslag op zijn leven. Een ‘drive-by shooting’ maakte een einde aan het leven van één van de grootste rappers ooit, een moord die nog altijd niet opgelost is. Inmiddels is het onderzoek heropend en zal deze zomer een nieuwe rechtzaak beginnen nu een Amerikaanse rechter (na een aanklacht van de familie) heeft bepaald dat de LAPD bewijsmateriaal heeft achter gehouden.

Hoe ranzig de doofpot is valt te lezen in dit grondig ondezochte artikel van Rolling Stone. Over ranzig gesproken, de Greatest Hits compilatie die deze week uitkwam liegt er ook niet om. Zet liever één van zijn twee klassieke albums nog eens op.

Uiteraard hebben we zondag een special ter nagedachtenis aan B.I.G. in de radio-show. Verwacht hierin geen stortvloed aan overbekend materiaal maar een verassend overzicht van een te korte carriere waarin we zijn talent eer proberen aan te doen. Dankzij Nah Right? daar alvast een voorproefje van:

Biggie – Unreleased Pepsi commercial

Pepsi nam deze verse op maar bedacht zich later omdat ze hem een te controversieel figuur vonden. Vraag Ludacris maar eens hoe ver Biggie daar zijn tijd mee vooruit was.

R.I.P. Cristopher Wallace.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

22 06 2007
j-hood

B.I.G was goe maar er zijn er zoveel betere gestorve(run dmc,Tupac…)

22 06 2007
J to the A.A.P.

De kop is een quote uit een verse van Canibus (2nd Round Knockout), of Pac of Biggie nou de beste was hangt natuurlijk van ieders persoonlijke smaak af.

Wel kan ik je vertellen dat zowel Run als DMC nog in leven zijn, van de groep is alleen Jam Master Jay overleden en dat was toch echt geen rapper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: