Hell Hath No Release Date

20 09 2006

Waar is ons album, Jive?Na keer op keer het album uit te stellen kondigde Jive toch echt aan dat het nieuwe album van Clipse ‘Hell Hath No Fury’ uit zo komen op Halloween (31 oktober). Wat de briljante redenering deze keer is is onbekend maar de release is nu uitgesteld tot een nader te bepalen datum ergens in december. Dit is echt een belachelijke trend in de hiphop aan het worden, eerst Styles P wéér en nu Clipse wéér, en dat zijn lang niet de enige twee. Ik krijg het idee dat de major labels minder dan ooit nog een idee hebben wat te doen met hiphop en hoe de marketing uit te voeren, ze werken fans alleen nog maar op de zenuwen in plaats van hype op te bouwen. Bij de afgelopen MTV Video Music Awards gingen alle grote prijzen al naar acts als James ‘youre beatifuhuuul’ Blunt en Panic At The Disco (a.k.a. “Wie Heeft Er Nog Zangtalent Nodig Met Zoveel Oogschaduw?”). Is dit een voorbode van het instorten van hiphop als manistream-lieveling?

Met de Nederlandse hiphop lijkt het daarentegen steeds beter te gaan. Habbekrats was bijvoorbeeld gisteren te gast bij Nederland 3’s prime-time paradepaardje (Studio van der Steen kan zich melden via de mail) ‘De Wereld Draait Door’ om te praten over hun videoclips. Het item zit in de laatste 10 minuten dus even spoelen daarvoor.

Ludacris heeft vlak voor het uitbrengen van zijn nieuwe album i.s.m. DJ Green Lantern (die vrijdag nog in Amsterdam was) een mixtape ter promotie uitgebracht die via Nah Right? is te downloaden. Het hele album is al te beluisteren op de MTV-site.

UPDATE: Pusha T van Clipse vertelt aan Rolling Stone hoe blij hij is met Jive: “I hate Jive. I hate them motherfuckers. With all my heart and all the passion and my soul I hate these bitches. It’s about the lynching of every staff member up in this motherfucker.”

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

20 09 2006
LouDawg

Die pipo´s van Habbekrats hebben ook de nieuwe clip van Raymzter gedaan…..Erg dope geworden trouwens….Verhaaltje op de Slick Rick-manier met dito clip….

LouDawg

21 09 2006
J to the A.A.P.

Bedoel je ‘Soms Gaat het Mis’? Of heeft Raymzter alweer een nieuwe en heb ik geslapen?

21 09 2006
magnificentbufo

heeft raymzter ook niet zo’n geanimeerde clip uitgebracht de laatst? nja…ik heb hem zelf niet gezien maar dat meen ik gehoord te hebben

oh en de kaartjes voor dehop zijn binnen

21 09 2006
magnificentbufo

oh en jaap, kijk eens hoe belachelijk, lelijk, slecht, plat en talentloos mainstream hiphop is, vindt je het raar dat mensen daar de buik van volkrijgen….die gaan weer naar iets anders smakeloos zoals panic at the disco

22 09 2006
J to the A.A.P.

^Helemaal mee eens, ik denk ook niet dat het een slechte ontwikkeling is, het viel me gewoon op. Laat de majors zich maar lekker op een andere melkkoe concentreren, misschien kan hiphop zichzelf in de tussentijd wat verversen.

22 09 2006
J to the A.A.P.

Hop kaartjes…. Gruwelijk!

3 11 2006
Don’t Believe The Hype (November ‘06 Editie) « WildStyle

[…] Vier jaar zijn voorbij gegaan sinds het debuut ‘Lord Willin’. Een album dat destijds op goede recensies en aantal grote hits kon rekenen. ‘When The Last Time’ wordt nog steeds wel eens gedraaid en ‘Grindin’ blijft een van de gruwelijkste producties die de Neptunes op hun naam hebben staan (de stijl werd zelfs nog eens lichtjes over gedaan voor Gwen Stefani’s ‘Hollaback Girl’). Toch was dat vreemd genoeg geen garantie voor een goede relatie met het platenlabel Jive. Een compleet album werd niet uitgebracht en hoewel ze hun naam levend hielden met de ‘We Got It 4 Cheap’ mixtapes werd de release van dit album constant uigesteld. Frustraties eindigden zelfs in bedreigingen en Malice en Pusha T voelden zich maximaal genaaid. Nu komt het album dan eindelijk uit en met een ‘classic’ rating in XXL voor de 12 tracks die het album rijk is kunnen de verwachtingen bijna niet hoger zijn. Enige struikelblok zijn de onderwerpen, maar ze hebben in ieder geval genoeg meegemaakt om niet 12 tracks lang over alleen maar crack te praten. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: