Allow Me To Reintroduce Myself…

18 09 2006

Jay-Z in de HMHMy name is Hov! Nee, de mijne natuurlijk niet, maar wel van die gast die vrijdag in de HMH stond en de tent afbrak! De setlist leunde wat meer op de hits dan een paar jaar terug toen hij voor het eerst in Nederland was, zo was er niks van Reasonable Doubt en ook nog niks van het nieuwe album. Maar als je zo veel hits op je repertoire hebt kan dat natuurlijk geen manco zijn. Vooral het stuk waarin hij in no-time door alle nummers met zijn namen (H To The Izzo, Hovi Baby, Hola Hovito, Jigga What, Jigga Who en That Nigga Jigga) heen vloog wekte indruk. Het stukje ‘ACDC’ onder de tweede verse van ’99 Problems’ was ook een geslaagde variatie hoewel ik vermoed dat maar weinig mensen het herkenden. En ja, zoals eerder gemeld; aan het einde van de show zagen we twee handen de ‘diamond’ maken met ‘November 21’ eronder. Een dag om naar de platenzaak te gaan dus.

Het voorprogramma werd verzorgd door Blaxtar die zijn best deed, maar het publiek ging toch het meest los toen zijn broertje Typhoon het podium op kwam en ‘Boumaye’ inzette. Dat was ook inderdaad wel de vetste track van die set. De DJ die tussendoor draaide was wik-wik-wack (hij had maar drie platen bij volgens mij) maar dat is muggenzifterij als je uiteindelijk om 21:30 Jigga een gruwelijk show met letterlijk en figuurlijk vuurwerk weg ziet geven. “Who you know fresher than Hov?” Dat bleef vrijdagavond in ieder geval terecht onbeantwoord.

State heeft een uitgebreide recensie van de show online staan, leuk om te lezen als je er bij was en als je het gemist hebt kun je daar lezen wat je, uh, gemist hebt. Mocht je er nog wat video-materiaal van willen zien, op Youtube zien verschillende van dit soort amateur-opnames te vinden. Best tof als je het live zag en je herinnering wil verversen maar wel vrij epilepsie-opwekkend. Er waren ook nog professionele camera’s dus beter materiaal zal over een paar weken wel de TV bereiken.

Nu het toch over Jay-Z gaat, het volledige artikel waarin hij over het komende album praat staat inmiddels online. Een samenwerking tussen Jay-Z, Dr. Dre en Chris Martin (van Coldplay) zal veel wenkbrauwen doen fronzen, en hoewel ik geen Coldplay-fan ben ben ik toch benieuwd hoe dat gaat klinken. Sowieso goed om te horen dat hij nog altijd nieuwe dingen wil proberen. Comic-nerds zoals ondergetekende was het misschien al opgevallen dat de albumtitel ‘Kingdom Come’ verwijst naar de strip met dezelfde titel. Een verhaal van Mark Waid en Alex Ross waarin DC-superhelden met inmiddels grijze haren onder aanvoering van Superman terugkomen van hun pensioen en een glorieuze comeback maken, erg toepasselijke en dope titel.

Vaste bezoekers van deze site hadden misschien al iets nieuws gezien; de knop Podcast. Vanaf komende zondag is na idere uitzending de show daar als mp3 te downloaden, kun je WildStyle checken waar en wanneer het je uitkomt.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

13 10 2006
Triton

Wat zeg je nou over de dj?
De dj draaide ook Blaxtar.
DJ Abstract.
Gozert draaide voor Blaxtar zn show prima. Pulblie ging ook best los bij zijn set.

13 10 2006
J to the A.A.P.

Ik bedoel die gast die tussen Blaxtar en Jigga draaide (zoals ik in het stuk al meldde), en na Jigga opnieuw. Ik heb alleen maar Missy, Busta en Pharrell gehoord. En in het geval van Busta ook nog eens alleen maar tracks van Genesis. Volgens mij was DJ Abstract toen helemaal niet aan ’t draaien. Wie het ook was, het klonk meer alsof er een CD op shuffle stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: