MF Grimm Brengt Autobiografische Comic Uit.

23 08 2006

MF GrimmMF Grimm gaat een autobiografie uitbrengen in de vorm van een comic. Het verhaal met de titel ‘Sentences – The Life of MF Grimm’ zal gaan van zijn jonge jaren als kindsterretje in de cast van Sesamstraat en hoe hij als volwassene wordt neergeschoten op straat (waardoor hij in ’n rolstoel terechtkomt), net wanneer zijn rapcarriere ergens begint te komen, totdat hij uiteindelijk een underground-favoriet wordt. Kortom, als je MF Grimm een beetje kent weet je dat zijn leven genoeg drama gehad heeft om boeiend leesmateriaal op te kunnen leveren.

Het lijkt erop dat we dus eindelijk weer eens een oprecht verhaal uit de wereld van de hiphop krijgen. Een verhaal waar het geweld voor de verandering ‘ns niet geromantiseerd wordt. En wat ook hoopgevend is, het wordt uitgegeven door Vertigo, een subdivisie van DC. Dat zal niet iedereen wat zeggen, maar fanatieke comic/strip-lezers als ik weten dat dit dezelfde uitgeverij is als die van ‘V for Vendetta’, ‘Sandman’, ‘100 Bullets’, en recentelijk ‘DMZ’ om maar eens een paar persoonlijke favorieten te noemen. Een uitgeverij die bekend staat om zijn kwaliteitstitels dus.

Het ziet er in potentie in ieder geval stukken interessanter uit dan Snoop Dogg’s comic. Het eerste deel zal in 2007 uitkomen en wordt getekend door nieuwkomer Ronald Wimberly, meer over het project is te lezen op de site van Day By Day Entertainment.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: